Mobile Garbage Bins Reading Answers

Bhaskar Das

Nov 21, 2025

Mobile Garbage Bins Reading Answers is an academic reading answers topic. Mobile Garbage Bins Reading Answers has a total of 7 IELTS questions, such as Look at the six advertisements above, A-F. For which facts are the following statements true? Write the correct letter, A-F, in the answer sheet.

The IELTS Reading section is an essential part of the test that evaluates a candidate's comprehension and analysis of various passage types. You will work through a number of IELTS reading practice problems in this section that resemble actual test situations. These questions are designed to help you improve your ability to recognise essential concepts, extract particular facts, and make inferences. Practising these IELTS reading problems can help you get comfortable with the structure and increase your confidence for the exam, regardless of whether you are studying for the Academic or General Training module.

Check: Get 10 Free Sample Papers
Check:
Register for IELTS Coaching - Join for Free Trial Class Now

Mobile Garbage Bins Reading Answers

Section 1

MOBILE GARBAGE BINS

A.WEBER only uses special impact-resistant polyethylene (HDPE) from major suppliers for manufacturing mobile garbage bins from plastic. This means that quality variations of the finished products can be avoided. All raw materials have been tested for outdoor use and are sufficiently UV-stabilised. The employment of these high-quality raw materials allows us to use our mobile waste containers over an extremely wide temperature range from -40 OC to +80 OC.

B.Optimised design for many years of use:

Sustained quality and ruggedness of the domestic waste bins must prove itself in practice. The manufacturer Weber optimises its products with this intent. Optimally dimensioned wall thicknesses and optimised design of the areas exposed to stresses and loads ensure ruggedness and long service life of the WEBER recycling bins.

C.Certified two 2 and four 4 wheel mobile garbage bins with guaranteed quality. All mobile waste containers are certified by an independent testing agency. Certification includes the criteria of the European Mobile garbage bins Standard EN 840 and the additional requirements of the RAL quality mark RAL GZ 951/1. Not only is a type sample certified here, but the production of the wheeled refuse bins is regularly monitored to ensure that series products consistently meet the certified requirements as well.

D.All mobile two 2 and four-wheeled wheelie bins have received the German GS symbol for Tested Safety without exception. The regulations of the GS symbol are legally stipulated in the Federal Republic of Germany. For example, it includes compliance with AFPS GS 2014:01, i.e., testing and assessment of polycyclic aromatic hydrocarbon (PAH) when awarded the GS symbol. The regulation was created by the Committee for Product Safety (AFPS) and specifies

limits for these carcinogenic substances.

E.ISO 9000 and ISO 14000 Certified Company

Abfallbehälter & Container Weber GmbH & Co. KG operates a Quality Management System according to ISO 9001 and an Environmental Management System according to ISO 14001. Integrated production checks and product examinations ensure consistent high quality and numerous environmental aspects in the production of our domestic waste bins. Quality and environmental management systems are monitored regularly by external certifying agencies.

F.Robustness and durability through high-grade materials and solid wall thicknesses. High-quality domestic waste bins and recycling containers from Weber, directly from the manufacturer.

Questions 1-7

Look at the six advertisements above, A-F. For which facts are the following statements true? Write the correct letter, A-F, in boxes 1-7 on your answer sheet. NB You may use any letter more than once.

1. They have both household bins and recycling receptacles.

Answer: F

Supporting statement: High-quality domestic waste bins and recycling containers from Weber

Keywords: domestic waste bins, recycling containers

Keyword Location: Para F, Line 2

Explanation: Paragraph F explicitly mentions both "domestic waste bins" (household) and "recycling containers" (receptacles).

2. The mobile waste storage bins can withstand a wide range of conditions.

Answer: A

Supporting statement: The employment of these high-quality raw materials allows us to use our mobile waste containers over an extremely wide temperature range from -40 OC to +80 OC

Keywords: high-quality, wide temperature

Keyword Location: Para A, Lines 4-5

Explanation: Paragraph A specifies that the containers can handle an "extremely wide temperature range," which refers to various outdoor conditions.

3. They have been tested for safety.

Answer: D

Supporting statement: All mobile two 2 and four-wheeled wheelie bins have received the German GS symbol for Tested Safety without exception.

Keywords: German GS symbol, Tested Safety

Keyword Location: Para D, Lines 1-2

Explanation: The GS symbol is explicitly provided as an indication of Tested Safety and compliance with safety regulations, such as testing for PAH.

4. They will last a very long time.

Answer: B

Supporting statement: Optimally dimensioned wall thicknesses and optimised design... ensure ruggedness and long service life of the WEBER recycling bins.

Keywords: long service life

Keyword Location: Para B, Line 4

Explanation: Paragraph B directly mentions the products' long service life (durability) as a result of the optimized design.

5. They are checked by outside agencies.

Answer: E

Supporting statement: Quality and environmental management systems are monitored regularly by external certifying agencies.

Keywords: monitored, external

Keyword Location: Para E, Line 5

Explanation: Para E mentions that an external certifying agency checks the Quality and environmental management systems of the waste bins.

6. They meet many requirements.

Answer: C

Supporting statement: All mobile waste containers are certified by an independent testing agency. Certification includes the criteria of the European Mobile garbage bins Standard EN 840 and the additional requirements of the RAL quality mark RAL GZ 951/1

Keywords: independent testing agency, Certification

Keyword Location: Para C, Line 2

Explanation: Paragraph C lists the specific European Standard (EN 840) plus the additional requirements of the RAL quality mark, indicating they meet multiple criteria.

7. They are made from strong materials and are protected from the sun's rays.

Answer: A

Supporting statement: WEBER only uses special impact-resistant polyethylene (HDPE) from major suppliers for manufacturing mobile garbage bins from plastic…….All raw materials have been tested for outdoor use and are sufficiently UV-stabilised

Keywords: WEBER, UV-stabilised, impact-resistant

Keyword Location: Para A, Lines 1-4

Explanation: Paragraph A confirms the material is impact-resistant (strong) and "UV-stabilised" (protected from the sun).

Read More IELTS Reading Related Samples

*The article might have information for the previous academic years, please refer the official website of the exam.

Comments

No comments to show