Registering as an Apprentice Reading Answers

Bhaskar Das

Oct 18, 2025

Registering as an Apprentice Reading Answers is an academic reading answers topic. Registering as an Apprentice Reading Answers has a total of 7 IELTS questions, such as to choose no more than two words from the text for each answer.

The IELTS Reading section is an essential part of the test that evaluates a candidate's comprehension and analysis of various passage types. You will work through a number of IELTS reading practice problems in this section that resemble actual test situations. These questions are designed to help you improve your ability to recognise essential concepts, extract particular facts, and make inferences. Practising these IELTS reading problems can help you get comfortable with the structure and increase your confidence for the exam, regardless of whether you are studying for the Academic or General Training module.

Check: Get 10 Free Sample Papers
Check:
Register for IELTS Coaching - Join for Free Trial Class Now

Registering as an Apprentice Reading Answers

Section 1

REGISTERING AS AN APPRENTICE

If you are keen to acquire new skills and learn best through 'hands-on' experiences, then a registered apprenticeship is a good option for you. These programmes always involve work

experience as well as classroom instruction and produce workers skilled in the occupation. There is a written contract to be signed by the apprentice and the employer, which acknowledges their joint commitment to the training process. This contract is approved and registered by the New York State Department of Labor.

How Do I Qualify?

First of all you must meet the employer's minimum qualifications. This could be a high school

diploma or the equivalent. However, some employers will ask for specific high school courses, prior experience, or occupationally related courses.

What Is My Training Like?

Training for each apprenticeable occupation is conducted according to a training outline that has been standardized for the occupation. This assures that apprentices across the state have the same sets of basic competencies and skills. At the successful completion of each registered apprenticeship, the Department of Labor awards the apprentice a Certificate of Completion, which is a nationally recognized credential.

The length of time it takes you to learn the skills of the occupation depends upon two things:

the standard training outline and your aptitude. Each trade has a definite term of training, listed in years. As a registered apprentice, you may progress according to the established training term, or you may become skilled more quickly or more slowly. It may even be that you start your apprenticeship with credit toward the goal. Your employer may choose to award you this for previous working experience in the occupation, or for prior coursework related to the occupation.

As an apprentice, you are part of the employer's workforce. You work full-time for the employer.

A registered apprentice works under the guidance of more experienced craft workers called journey workers. From them, you learn the skills of the trade. As you master each skill, you become a more productive employee.

At the same time as you are working, you are also required to attend classes (usually in the

evenings). The location and times of these are set up by the local education agent in consultation with the employer. Your progress is tracked by you, your employer, and your education provider. Successful completion of all requirements results in your certificate.

QUESTIONS 21-27

CHOOSE NO MORE THAN TWO WORDS FROM THE TEXT FOR EACH ANSWER.

WRITE YOUR ANSWER IN BOXES 21-27 ON YOUR ANSWER SHEET.

21. You and your employer will need to sign a………. Before training starts.

Answer: (WRITTEN) CONTRACT

Supporting statement: There is a written contract to be signed by the apprentice and the employer

Keywords: written contract, signed

Keyword Location: Para 1, Line 4

Explanation: The text states that a written contract must be signed by both the apprentice and the employer.

22. Employers may have different minimum requirements regarding applicants ………………and experience.

Answer: QUALIFICATIONS/COURSES

Supporting statement: First of all you must meet the employer's minimum qualifications. This could be a high school diploma or the equivalent. However, some employers will ask for specific high school courses, prior experience, or occupationally related courses.

Keywords: minimum qualifications, specific high school courses

Keyword Location: Para 2, Lines 1-2

Explanation: The text indicates that employers may require different minimum qualifications (like a high school diploma) or specific high school courses in addition to prior experience.

23. Each industry has its own standardised………… of training.

Answer: OUTLINE/TERM

Supporting statement: Training for each apprenticeable occupation is conducted according to a training outline that has been standardized for the occupation. (OUTLINE) AND Each trade has a definite term of training, listed in years. (TERM)

Keywords: training outline, standardized, definite term

Keyword Location: Para 3, Line 1; Para 4, Line 2

Explanation: The text mentions a “standardized training outline” and a “definite term of training” for each trade. Either word fits the context of a standardized structure for the training.

24. You may be given credit for work experience, or if you have done relevant………….

Answer: (PRIOR) COURSEWORK

Supporting statement: Your employer may choose to award you this for previous working experience in the occupation, or for prior coursework related to the occupation.

Keywords: experience, prior coursework

Keyword Location: Para 4, Line 6

Explanation: The text lists two reasons for being awarded credit: previous work experience or prior coursework.

25. You will be considered as a member of the……………. during the apprenticeship.

Answer: (EMPLOYER'S) WORKFORCE

Supporting statement: As an apprentice, you are part of the employer's workforce.

Keywords: apprentice, employer's workforce

Keyword Location: Para 5, Line 1

Explanation: The text explicitly states that an apprentice is part of the employer's workforce.

26. While at work, apprentices are supervised by what are known as……………

Answer: JOURNEY WORKERS

Supporting statement: A registered apprentice works under the guidance of more experienced craft workers called journey workers.

Keywords: guidance, journey workers

Keyword Location: Para 5, Lines 2-3

Explanation: The text identifies the experienced craftworkers who guide apprentices as journey workers.

27. Employers are consulted when deciding the .........………….and schedule for lessons.

Answer: LOCATION

Supporting statement: The location and times of these are set up by the local education agent in consultation with the employer.

Keywords: location, times, consultation with the employer

Keyword Location: Para 6, Lines 2-3

Explanation: The text states that the location and times (schedule) of the classes are set up in consultation with the employer.

Read More IELTS Reading Related Samples

*The article might have information for the previous academic years, please refer the official website of the exam.

Comments

No comments to show