Holiday Apartments to Let Reading Answers

Bhaskar Das

Oct 31, 2025

Holiday Apartments to Let Reading Answers is an academic reading answers topic. Holiday Apartments to Let Reading Answers has a total of 9 IELTS questions such as The text has seven sections, A-G. For which apartment are the following statements true? write the correct letter, A-G,

The IELTS Reading section is an essential part of the test that evaluates a candidate's comprehension and analysis of various passage types. You will work through a number of IELTS reading practice problems in this section that resemble actual test situations. These questions are designed to help you improve your ability to recognise essential concepts, extract particular facts, and make inferences. Practising these IELTS reading problems can help you get comfortable with the structure and increase your confidence for the exam, regardless of whether you are studying for the Academic or General Training module.

Check: Get 10 Free Sample Papers
Check:
Register for IELTS Coaching - Join for Free Trial Class Now

Holiday Apartments to Let Reading Answers

Section 1

HOLIDAY APARTMENTS TO LET

A.Sleeps 2-3. One-bedroom apartment with uninterrupted sea views. This is a small first-floor

apartment in a well-established apartment complex containing a range of leisure facilities and a

supermarket for residents. On the edge of the town but close to cafes and restaurants. On-street parking is generally available.

B.Sleeps 2-4. Spacious one-bedroom apartment in a complex that has only just opened, five minutes' walk from the sea. Private parking in front of the building. It is located in a quiet, unspoilt village with a local market, banks, cafés, and restaurants. There are some fabulous championship golf courses within easy walking distance.

C.Sleeps 2+child. One-bedroom cottage (child's bed can also be provided), large terrace with

uninterrupted views of the river and mountains. A truly peaceful location in a picturesque village, but less than ten minutes' drive from the coast and all the amenities of a town. Owners live nearby and are happy to help in any way they can.

D.Sleeps 2-5. Two-bedroom apartment in a complex with its own pool and beautiful views of the national park. A peaceful location just 3 km from the town centre, where there are plenty of shops and excellent sports facilities. Superb local golf courses within easy reach.

E.Sleeps 2-4. Modern one-bedroom first-floor apartment in the house, owners residing on the ground floor. This great location offers easy access to all that this fantastic town has to offer, a few minutes' drive from its supermarket, bank, cafes, and restaurants. The ferry to the island beach leaves from 100 m away. Ten minutes walk from the new shopping centre, which has many shops, a food hall, a cinema, and a multi-storey car park.

F.Sleeps 2. One-bedroom first-floor apartment. Beautifully furnished, offering a high standard of

comfort. Situated in a peaceful location on the edge of an inland village, with attractive views of the golf course. Many restaurants, bars, shops, etc. are within easy walking distance. Garage available by arrangement with the owners.

G.Sleeps 2-4. Two-bedroom apartment in central location in a busy street with shops, restaurants etc., not far from the beach. The town has ideal facilities for holidays all year round, including a swimming pool, tennis courts, and a golf course.

QUESTIONS 6-14

THE TEXT HAS SEVEN SECTIONS, A-G. FOR WHICH APARTMENT ARE THE FOLLOWING

STATEMENTS TRUE? WRITE THE CORRECT LETTER, A-G, IN BOXES 6-14 ON YOUR ANSWER SHEET. NB YOU MAY USE ANY LETTER MORE THAN ONCE.

6. It overlooks a golf course.

Answer: F

Supporting statement: attractive views of the golf course.

Keywords: golf course

Keyword Location: Para F, Line 3

Explanation: According to the text, Apartment F explicitly mentions views of a golf course.

7. It has its own parking space.

Answer: B

Supporting statement: Private parking in front of the building.

Keywords: Private parking, building

Keyword Location: Para B, Line 2

Explanation: According to the text, only Apartment B has private parking.

8. It is in the centre of a town.

Answer: G

Supporting statement: Two-bedroom apartment in central location in a busy street

Keywords: central location

Keyword Location: Para G, Line 1

Explanation: Apartment G is a two-bedroom apartment located at the centre of a busy street.

9. The sea can be seen from it.

Answer: A

Supporting statement: One-bedroom apartment with uninterrupted sea views.

Keywords: One-bedroom, sea views

Keyword Location: Para A, Line 1

Explanation: Apartment A explicitly mentions having sea views.

10. There is a swimming pool for residents of the apartment complex.

Answer: D

Supporting statement: Two-bedroom apartment in a complex with its own pool

Keywords: complex, own pool

Keyword Location: Para D, Line 1

Explanation: The text states that Apartment D has a pool in its complex.

11. It is in a new apartment complex.

Answer: B

Supporting statement: Spacious one-bedroom apartment in a complex that has only just opened

Keywords: complex, just opened

Keyword Location: Para B, Line 1

Explanation: Apartment B is in a complex that has opened recently.

12. It is part of an apartment complex with its own supermarket.

Answer: A

Supporting statement: apartment complex containing a range of leisure facilities and a supermarket for residents.

Keywords: supermarket for residents

Keyword Location: Para A, Line 3

Explanation: Apartment A mentions a supermarket for residents within the complex.

13. It has a private outdoor area where you can sit.

Answer: C

Supporting statement: large terrace with uninterrupted views of the river and mountains.

Keywords: large terrace, uninterrupted views

Keyword Location: Para C, Lines 1-2

Explanation: According to the text, Apartment C has a large terrace for sitting and enjoying the view.

14. The owners will organise parking on request

Answer: F

Supporting statement: Garage available by arrangement with the owners.

Keywords: Garage, arrangement

Keyword Location: Para F, Lines 3-4

Explanation: Apartment F says the garage is available by arrangement with the owners, implying they organise this.

Read More IELTS Reading Related Samples

*The article might have information for the previous academic years, please refer the official website of the exam.

Comments

No comments to show