Night Photography in Autumn Reading Answers is an academic reading answers topic. Night Photography in Autumn Reading Answers has a total of 13 IELTS questions in total such as The text has seven sections, A—G. Choose the correct heading for each section from the list of headings below. Write the correct number, i—viii. Choose ONE WORD ONLY for each answer.
The IELTS Reading section is an essential part of the test that evaluates a candidate's comprehension and analysis of various passage types. You will work through a number of IELTS reading practice problems in this section that resemble actual test situations. These questions are designed to help you improve your ability to recognise essential concepts, extract particular facts, and make inferences. Practising these IELTS reading problems can help you get comfortable with the structure and increase your confidence for the exam, regardless of whether you are studying for the Academic or General Training module.
Check: Get 10 Free Sample Papers
Check: Register for IELTS Coaching - Join for Free Trial Class Now
Night Photography in Autumn
A.November in the Northern Hemisphere is not the most inspiring of months for the photographer. The days shorten appreciably as winter approaches and the last autumn leaves are blown free by high winds and frequent rain. Nature seems dormant, as many birds have long since flown to warmer climates, fungi break through the earth, and many animal species sleep until spring's warm awakening. It would seem like a good time also to put the camera to bed and forget about photography until the first snowfall. Well, not quite. With the days
being shorter and daylight less bright, November is an excellent month to turn your attention to what can be found in the long darkness from dusk to dawn. In the nocturnal hours, a vast number of life forms still thrive, and provide a completely different set of subjects to those the daylight hours present.
B.As the most noticeable object in the night sky, the moon is an obvious subject when making your initial attempts at night photography. The timing of an evening moonrise is important to know because, not only does it vary according to the time of year, but the moon always appears largest at this point, when it is closest to the horizon. To capture the moon at its brilliant best, you need a bit of luck too: a time when its brightest phase — a full moon — coincides with the ideal weather forecast of a cloudless night sky. The moon is not a direct light source, such as the sun or the Stars; instead, it is reflecting the light of the sun hitting its surface. On such a night, a full moon will reflect only about ten percent of the sunlight, but that is still enough to illuminate buildings, trees, bridges and other landscape features.
C.With today's cameras, far greater detail can be rendered. Whole constellations consisting of thousands of points of starlight filling the frame and even galaxies such as our own Milky Way, can be captured. This is a type of night photography for which few of us had suitable equipment a decade ago, but now it has become accessible to all photographers, thanks to the much improved, affordable technology. However, photographers choosing to shoot the moon may be less concerned by this, as they tend to prefer to use telephoto lenses to magnify the Size of the moon, particularly when it is Iow in the Sky and can be shown in relation to a landmark or recognisable structure within the frame.
D.Of course, the nocturnal world offers other subjects closer to the ground, some that are even familiar to us by day. As cities and towns spread further into our green spaces, some wild animals move further afield to escape our intrusions, while others adapt to their new
urbanised surroundings. In European Cities, sightings of foxes at night are increasingly common, as they thrive thanks to the cover of darkness and a ready supply of residents' waste bins, which they use as feeding stations. Deer and wild boar are larger mammals that have also
adapted to the urban fringes in recent years, emerging from the cover of parks and nearby forests to forage in residential gardens by night.
E.Such is the proliferation of urban Wildlife that some photographers now specialise in documenting the nocturnal animals that have developed a taste for city nightlife. The improvement in camera technology that has made night sky images more accessible has also extended the creative repertoire of the wildlife photographer. It is now possible to photograph some wild species at night or soon after dusk, without having to always resort to the use of specialist equipment. More exciting still is how the techniques of astro-photography and the
wildlife camera-trap have combined in recent years to produce images of nocturnal animals against a background of a star-studded night sky. This marriage of two photographic genres has created an innovative style of night photography.
F.If that all sounds a bit too complex and time-consuming, with too many variables to spoil the hoped-for result, then consider using the fading light of the night sky in the brief time after dusk in a more opportunistic manner. Dusk is the part of the nocturnal phase when the
light of the sun is still visible, though the sun itself has disappeared completely. During the earliest phase of dusk, there is enough ambient light remaining to enable features in our surroundings to be seen without the aid of artificial light sources such as flood lights or street lamps.
G.While many of us shoot sunsets, the period of dusk also provides an opportunity to use the ambient light low in the sky as a backdrop to photographing foreground subjects in varying stages of illumination, or even as shadowy outlines against the fading sky. The variety of possible subjects includes ships at sea, flocks of low—flying birds, trees, windmills, skyscrapers and high bridges. These are all well known by day, but against a night sky at dusk, they lack colour, so any compositional strength is determined by the graphic appeal of their distinct and
recognisable shapes.
Questions 14-20
The text has seven sections, A—G. Choose the correct heading for each section from the list of headings below. Write the correct number, i—viii.
List of Headings
i. How chance contributes to conditions being right
ii. Concern about the changing environment
iii. The process of photographing animals at night is getting easier
iv. How human developments are affecting wildlife
v. Photographing objects that can't be seen in detail
vi. A season that may seem unsuitable for photographers
vii. No longer too expensive
viii. A less ambitious approach
14. Section A
Answer: VI
Supporting statement: November in the Northern Hemisphere is not the most inspiring of months for the photographer... It would seem like a good time also to put the camera to bed and forget about photography until the first snowfall. Well, not quite.
Keywords: November, not most inspiring, put the camera to bed
Keyword Location: Para A, Lines 1-5
Explanation: The paragraph makes the case that November is a great month for night photography after initially characterising it as an uninspired month for photography because of the weather and lack of daylight. This pertains directly to the heading. a time of year that might not seem appropriate for photographers.
15. Section B
Answer: I
Supporting statement: To capture the moon at its brilliant best, you need a bit of luck too: a time when its brightest phase — a full moon — coincides with the ideal weather forecast of a cloudless night sky.
Keywords: luck, full moon, coincides, ideal weather
Keyword Location: Para B, Lines 5-7
Explanation: This paragraph talks about taking pictures of the moon and says that certain circumstances, including a full moon and a clear sky, as well as a bit of luck, are needed to get the greatest shots. This demonstrates how luck plays a role in creating favourable circumstances.
16. Section C
Answer: VII
Supporting statement: This is a type of night photography for which few of us had suitable equipment a decade ago, but now it has become accessible to all photographers, thanks to the much improved, affordable technology.
Keywords: accessible, all photographers, affordable technology
Keyword Location: Para C, Lines 4-5
Explanation: According to the paragraph, taking pictures of constellations and galaxies was once challenging, but thanks to reasonably priced equipment, anyone can now do it. The heading is directly supported by this. No longer too costly.
17. Section D
Answer: IV
Supporting statement: As cities and towns spread further into our green spaces, some wild animals move further afield to escape our intrusions, while others adapt to their new urbanised surroundings.
Keywords: cities and towns spread, escape our intrusions, adapt to urbanised surroundings
Keyword Location: Para D, Lines 2-4
Explanation: This section describes how animals have either moved away or adapted to their new urban surroundings as a result of human advances, such as the growth of cities and towns.
18. Section E
Answer: III
Supporting statement: The improvement in camera technology that has made night sky images more accessible has also extended the creative repertoire of the wildlife photographer. It is now possible to photograph some wild species at night... without having to always resort to the use of specialist equipment.
Keywords: improvement in camera technology, wildlife photographer
Keyword Location: Para E, Lines 3-4
Explanation: According to the text, photographers may now take pictures of nocturnal creatures without the need for specialised equipment because of advancements in camera technology. The heading is directly supported by this. It is becoming easier to take nighttime animal photos.
19. Section F
Answer: VIII
Supporting statement: If that all sounds a bit too complex and time-consuming... then consider using the fading light of the night sky in the brief time after dusk in a more opportunistic manner.
Keywords: too complex, time-consuming
Keyword Location: Para F, Line 1
Explanation: The opening paragraph provides another, more opportunistic method of night photography for anyone who thinks the earlier methods are a little too difficult and time-consuming. A less ambitious approach is the heading that this fits under.
20. Section G
Answer: V
Supporting statement: While many of us shoot sunsets, the period of dusk also provides an opportunity to use the ambient light low in the sky as a backdrop to photographing foreground subjects... against a night sky at dusk, they lack colour, so any compositional strength is determined by the graphic appeal of their distinct and recognisable shapes.
Keywords: lack colour, shadowy outlines, graphic appeal
Keyword Location: Para G, Lines 3-6
Explanation: This section discusses taking pictures of subjects at sunset, when they are outlined in shadow and lack colour. Because they are not fully visible, the image's value lies in the graphic attractiveness of their distinct and recognisable shapes. Photographing things that are not visible in detail is equivalent to this.
Questions 21-26
Choose ONE WORD ONLY for each answer.
21. November is a time when_____________ grow.
Answer: FUNGI
Supporting statement: Nature seems dormant, as many birds have long since flown to warmer climates, fungi break through the earth, and many animal species sleep until spring's warm awakening.
Keywords: fungi, break through the earth
Keyword Location: Para A, Line 4
Explanation: The passage states that in November, fungi break through the earth, which means they grow.
22. The apparent size of the moon depends on its position in relation to the___________
Answer: HORIZON
Supporting statement: the moon always appears largest at this point, when it is closest to the horizon.
Keywords: largest, closest, horizon
Keyword Location: Para B, Line 4
Explanation: The text makes it clear that when the moon is closest to the horizon, it appears to be the largest.
23. Sunlight is reflected by the _____________ of the moon.
Answer: SURFACE
Supporting statement: ...it is reflecting the light of the sun hitting its surface.
Keywords: reflecting, light of the sun, surface
Keyword Location: Para B, Line 7
Explanation: According to the text, the moon reflects the light of the sun that strikes its surface rather than acting as a direct source of light.
24. When the night sky is clear, many objects in the ___________ e.g., buildings, are Visible.
Answer: LANDSCAPE
Supporting statement: On such a night, a full moon will reflect only about ten percent of the sunlight, but that is still enough to illuminate buildings, trees, bridges and other landscape features.
Keywords: illuminate, buildings, trees, landscape
Keyword Location: Para B, Lines 8-9
Explanation: The passage states that the reflected moonlight is enough to illuminate buildings, trees, bridges and other landscape features.
25. With modern cameras, it is possible to photograph not only constellations but also_____________
Answer: GALAXIES
Supporting statement: Whole constellations consisting of thousands of points of starlight filling the frame and even galaxies such as our own Milky Way, can be captured.
Keywords: constellations, galaxies, captured
Keyword Location: Para C, Lines 1-3
Explanation: The passage states that with modern cameras, both constellations and even galaxies can be captured.
26. Deer and wild boar may search for food in__________in towns.
Answer: GARDENS
Supporting statement: Deer and wild boar are larger mammals that have also adapted to the urban fringes in recent years, emerging from the cover of parks and nearby forests to forage in residential gardens by night.
Keywords: Deer, wild boar, forage, residential gardens
Keyword Location: Para D, Lines 6-8
Explanation: According to the text, at night, deer and wild boar feed in backyard gardens.
Read More IELTS Reading Related Samples
Comments