Industrial Business Solutions Reading Answers

Bhaskar Das

Sep 29, 2025

Industrial Business Solutions Reading Answers is an academic reading answers topic. Industrial Business Solutions Reading Answers has a total of 6 IELTS questions in total. In question number 15, candidates have to choose the correct letter A-E. From question number 16 to 20, the candidates have to choose which paragraph contains the given statement.

The IELTS Reading section is an essential part of the test that evaluates a candidate's comprehension and analysis of various passage types. You will work through several IELTS reading practice problems in this section that resemble actual test situations. These questions are designed to help you improve your ability to recognise essential concepts, extract particular facts, and make inferences. Practising these IELTS reading problems can help you get comfortable with the structure and increase your confidence for the exam, regardless of whether you are studying for the Academic or General Training module.

Check: Get 10 Free Sample Papers
Check:
Register for IELTS Coaching - Join for Free Trial Class Now

Industrial Business Solutions Reading Answers

Section 1

Industrial Business Solutions

A.We at Industrial Business Solutions (IBS) value you as a member of our team. We understand that our future success can only be achieved if you are also able to achieve your goals and objectives within your area of employment.

B.At IBS, our business is growing. As one of the world's largest and leading organisations in the area of telecommunications, we take pride in both the reliability of our products and the level of customer support we offer. Both of these key areas cannot be successfully negotiated without a quality team.

C.IBS is dedicated to the ongoing training and development of the team to ensure a quality focus across all departments.

D.At our Leading in Times of Change workshop, participants will engage in a number of personal development activities. Central to this session will be the personal mission statement. Participants will be able to explore relationships, both personal and within the business context, to define what matters most to them. This has proven to be one of our most popular workshops.

E.Additional workshops across a variety of topics are covered. Previous participants have commented that the sessions were both informative and beneficial. One manager reported a 25% improvement in production. Such feedback has been very satisfying.

F.We continue our tradition of staff development programs. As a member of our company, you will be required to attend 3 sessions over the course of the year. We offer over 20 courses on a variety of topics, all aimed at improving personal awareness within the workplace and beyond. It is our conviction that an engaged employee is a happy employee.

G.Registration can be done through the staff website. You are required to select relevant workshops in consultation with your supervisor. This ensures that there is no confusion in relation to time off for the workshops. Click on the 'workshops' link and from the list of options available, click on the topics you have selected. You will need to supply your date of birth, IBS identification number and department name.

H.While we are pleased for you to participate with members of your department, we also encourage inter-department involvement. Since no particular area stands alone, it is useful for participants to become familiar with those in other areas across IBS.

I.Professional development does not need to be limited to in-house workshops. For those wanting to expand their knowledge and skills in areas related to their area of expertise, we are prepared to offer partial scholarships to select universities. Requests should be sent to the Personnel Manager in the first instance.

Question 15

Choose the correct letter A-E.

What would be the most suitable title for the passage?

A. Becoming an IBS staff member

B. Staff training at IBS

C. Registering on the IBS staff website

D. IBS staff procedures

E. Common questions staff ask about IBS

Answer: B

Supporting statement: “IBS is dedicated to the ongoing training and development of the team.” And “We continue our tradition of staff development programs.”

Keywords: training, development, programs

Keyword Location: Para C, Line 1, Para F, Line 1

Explanation: The passage as a whole details the company's commitment to employee growth, the types of workshops and courses offered, the registration process, and even external scholarship opportunities. All of this information is centred on the topic of staff training and development at IBS.

Questions 16 - 20

The text has six sections, A-I. Which section contains the following information?

Write your answers A-I.

NB You may use any letter more than once.

16. Remarks from past attendees.

Answer: E

Supporting statement: Previous participants have commented that the sessions were both informative and beneficial. One manager reported a 25% improvement in production. Such feedback has been very satisfying.

Keywords: participants, commented, feedback

Keyword Location: Para E, Lines 1-3

Explanation: Section E explicitly mentions comments and feedback from previous participants of the workshops.

17. Involvement from a staff administrator is needed.

Answer: G

Supporting statement: You are required to select relevant workshops in consultation with your supervisor.

Keywords: consultation, supervisor

Keyword Location: Para G, Lines 1-2

Explanation: The passage specifies that employees need to consult with their supervisor, a type of staff administrator, to select workshops.

18. Support available for further training at other institutions.

Answer: I

Supporting statement: we are prepared to offer partial scholarships to select universities.

Keywords: scholarships, universities

Keyword Location: Para I, Line 3

Explanation: Section I discusses the availability of partial scholarships for employees who wish to expand their knowledge and skills at universities, which are external institutions.

19. The commitment of IBS to its staff.

Answer: C

Supporting statement: IBS is dedicated to the ongoing training and development of the team to ensure a quality focus across all departments.

Keywords: dedicated, ongoing training, development

Keyword Location: Para C, Lines 1-2

Explanation: Section C directly states IBS's dedication to the training and development of its team, which shows its commitment to staff.

20. The requirement to provide personal information.

Answer: G

Supporting statement: You will need to supply your date of birth, IBS identification number and department name.

Keywords: supply, date of birth, identification number

Keyword Location: Para G, Lines 4-5

Explanation: Section G lists the specific personal information required for workshop registration.

Read More IELTS Reading Related Samples

*The article might have information for the previous academic years, please refer the official website of the exam.

Comments

No comments to show