Barnaby Shopping Centre Reading Answers

Bhaskar Das

Sep 29, 2025

Barnaby Shopping Centre Reading Answers is an academic reading answers topic. Barnaby Shopping Centre Reading Answers has a total of 7 IELTS questions in total. In the question set given, you have to state whether the statement is true, false or not given with the information given in the text.

The IELTS Reading section is an essential part of the test that evaluates a candidate's comprehension and analysis of various passage types. You will work through a number of IELTS reading practice problems in this section that resemble actual test situations. These questions are designed to help you improve your ability to recognise essential concepts, extract particular facts, and make inferences. Practising these IELTS reading problems can help you get comfortable with the structure and increase your confidence for the exam, regardless of whether you are studying for the Academic or General Training module.

Check: Get 10 Free Sample Papers
Check:
Register for IELTS Coaching - Join for Free Trial Class Now

Barnaby Shopping Centre Reading Answers

Section 1

BARNABY SHOPPING CENTRE

Welcome to Barnaby Shopping Centre!

We offer a safe and welcoming place with comprehensive services for all shoppers. This includes families with young children, the elderly and people with disabilities. We invite suggestions from the community as to how we can improve any services or equipment to make your visits more comfortable and manageable. If you require special assistance, please do not hesitate to contact our Customer Assistance Hotline during working hours to arrange your next visit to the shopping centre.

Customer Assistance Hotline: 0204 39528

145 Pritchard Street

Barnaby, Essex

Opening hours: Monday - Saturday: 8 a.m. - 6 p.m.

Sundays & Public Holidays 10 a.m. - 4 p.m.

www.barnabyshoppingcentre.co.uk

Parking: We have two levels of free parking for all shoppers under the shopping centre. Both floors of the car park are accessible by lifts and ramps from all parts of the centre. The entrance is in Pritchard Street. There are 10 disabled parking spaces and 6 parent and child spaces in the car park. Bicycle racks are provided at the northern end of the shopping centre. Please note that bicycles are not permitted within the centre.

Animals: Apart from guide dogs and emotional support animals, pets or livestock are not permitted to enter the centre. At the entrance, we have our Dog Bay, where people are welcome to leave their dogs while they shop. Water and shelter are provided. Emergencies: In the event of an emergency, please speak to any member of staff or contact the Customer Assistance Hotline.

Banking facilities: There are two cash machine areas in the centre with HSBC, Lloyds and Barclays banks. They are to the left of Waitrose Supermarket on the ground floor, and opposite Dave's Shoes on the first floor.

Lost property: Any lost and found property enquiries can be directed to our administrative office on the ground floor. We can also be contacted via the Customer Assistance Hotline.

Questions 8-14

Do the following statements agree with the information given in the passage?

In boxes 8-14 on your answer sheet, write

TRUE - if the statement agrees with the information

FALSE - if the statement contradicts the information

NOT GIVEN - if there is no information on this

8. The Customer Assistance Hotline is available at all times to shoppers.

Answer: FALSE

Supporting statement: contact our Customer Assistance Hotline during working hours

Keywords: hotline, working hours

Keyword Location: Para 1, Line 5

Explanation: The passage states that the hotline is available during working hours, which contradicts the statement that it is available at all times.

9. On Wednesdays, the shopping centre opens at 8 a.m.

Answer: TRUE

Supporting statement: Opening hours: Monday - Saturday: 8 a.m. - 6 p.m.

Keywords: opening hours, Wednesday, 8 a.m.

Keyword Location: Para 2, Line 1

Explanation: Wednesday is a day from Monday to Saturday, and the opening time for these days is listed at 8 a.m.

10. The disabled parking spaces are at the northern end of the shopping centre.

Answer: NOT GIVEN

Explanation: The passage mentions the location of bicycle racks but provides no information about the location of the disabled parking spaces.

11. Guide dogs and emotional support animals are welcome.

Answer: TRUE

Supporting statement: Apart from guide dogs and emotional support animals, pets or livestock are not permitted to enter the centre.

Keywords: guide dogs, emotional support animals, permitted

Keyword Location: Para 4, Line 1

Explanation: The phrase "Apart from" indicates that guide dogs and emotional support animals are exceptions to the rule and are allowed in the centre.

12. If there is an emergency, you should only contact an employee of the shopping centre.

Answer: FALSE

Supporting statement: In the event of an emergency, please speak to any member of staff or contact the Customer Assistance Hotline.

Keywords: emergency, speak to staff, contact hotline

Keyword Location: Para 4, Line 4

Explanation: The passage provides two options for emergencies: speaking to staff OR contacting the hotline, which contradicts the statement that you should "only" contact an employee.

13. There are cash machines available in the supermarket.

Answer: FALSE

Supporting statement: There are two cash machine areas in the centre with HSBC, Lloyds and Barclays banks. They are to the left of Waitrose Supermarket on the ground floor, and opposite Dave's Shoes on the first floor.

Keywords: cash machines, left of Waitrose

Keyword Location: Para 5, Lines 1-2

Explanation: The passage states that the cash machines are to the left of the supermarket, not inside the supermarket itself.

14. The Customer Assistance Hotline is based on the ground floor.

Answer: NOT GIVEN

Explanation: While the passage mentions that the administrative office is on the ground floor, it does not provide any information on the physical location of the Customer Assistance Hotline's office.

Read More IELTS Reading Related Samples

*The article might have information for the previous academic years, please refer the official website of the exam.

Comments

No comments to show